miercuri, 14 ianuarie 2015

Porția de cultură - 14.01.2015

Săptămâna aceasta este una plină de evenimente cultural-blogosferice, ca să zic așa, în sensul că mâine, 15 ianuare, de la ora 19:00, la Filarmonica Oltenia, voi participa împreună cu mai mulți bloggeri craioveni la un spectacol de muzică și poezie închinat marelui poet național Mihai Eminescu cu ocazia Zilei Culturii Naționale și, totodată, împlinirii a 165 de la nașterea acestuia. Spectacolul va fi susținut de către Corala Academică a Filarmonicii Oltenia. Cu toate că trăim în vremuri pragmatice, puțină întoarcere către universul visător eminescian nu strică. Deși, eu îl percep pe Eminescu într-o manieră mai degraba realistă decât visătoare.



Al doilea eveniment cu participare blogosferică va avea loc vineri, 16 ianuarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” expoziția de pictură „Daimon-eidolon” a colegei noastre de condei, Xaara Novack. Eu, sincer, până mai alaltăieri nu am știut că are astfel de îndeletniciri ascunse și mă bucur nespus că, într-un oraș în care te bruiază non-stop Guță și Salam, mai există și oameni aplecați către artele frumoase. Despre ce anume înseamnă „Daimon-eidolon” vă spune chiar Xaara pe blogul ei și puteți afla chiar mai multe dacă veniți la vernisaj, intrarea este liberă. Vă las să vizionalizați mai jos câteva  dintre desenele mai vechi ale Xaarei:

4 comentarii:

  1. Ai gasit video-ul meu pe youtube! <3 ce tare! Multumesc mult si pentru articol dar si pentru ca ai fost alaturi de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere, mult succes în continuare și la mai multe expoziții

      Ștergere
  2. Asta ca sa nu mai vorbim de actiunea in premiera nationala de la Scoala nr. 2 "Traian" prin care 34 de copii l-au omagiat pe Eminescu in pagini scrapbooking - http://scrapbookemporio.blogspot.ro/2015/01/34-de-copii-l-au-omagiat-pe-eminescu-in.html. Actiune pe care tu si Daniel Botea ati sustinut-o atat de prompt! Multumim inca o data, Sergiu :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare plăcere, a fost într-adevăr o zi plină de acțiune. Mă bucur că cei cei mici de la Școala nr.2 au putut să facă puțin scrapbooking. Mult succes în continuare !

      Ștergere