luni, 26 ianuarie 2015

În Craiova vine să renască o Pasăre

Zice lumea că trebuie să notați data asta în calendar: 5 martie 2015. Și locația:Cafe Teatru Play. De ce? Păi vine Nicu Covaci cu un concert special intitulat „Vremuri – Remember the 60s”. Acesta este este un concept care include înfățișarea celor doi fondatori Phoenix (Nicu Covaci și Moni Bordeianu) într-o ipostază rar întâlnită în decursul carierelor artistice, atât în ceea ce privește repertoriul cât și din punct de vedere al modalității de prezentare.


La începutul anilor 60 se pun bazele formației Phoenix, pe atunci „Sfinții” (titulatura inițială a fost „Sfinții”,  și mai apoi schimbată în „Phoenix” la propunerea chitaristului Claudiu Rotaru pentru a evita conflicte cu autoritățile vremii), revoluționând nu numai ideea evenimentelor live în Timișoara epocii dar și cifrele obișnuite în materia vânzărilor de albume la nivel național.
În concertele turneului ”Vremuri”, Moni Bordeianu se întoarce în fața publicului împreună cu The Beatles, Rolling Stones, The Doors, Kinks, Byrds, Yes, și cu perioada Phoenix care l-a consacrat. Într-o interpretare de excepție a unei muzici de calitate, mereu actuale, realizează un pod peste timp nu numai pentru generațiile care au trăit fenomenul anilor 60, ci și pentru ascultătorii de toate vârstele care iubesc nemuritorii rock-ului clasic.
Alături de Moni Bordeianu și de Nicu Covaci vor urca pe scenă Dzidek Marcinkiewicz (keyboard, bass) și Roxana Zanga (tobe), iar evenimentele se vor desfășura în locații care permit o atmosferă de apropiere și de comunicare, și o participare activă din partea publicului.

Un comentariu:

  1. Suna foarte bine evenimentul. S-ar putea sa fiu prin zona si sa reysesc sa particip. Abia astept. Multumesc pentru ca ai impartasit cu noi informatia!

    RăspundețiȘtergere