sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Despre cariere în IT și proiectele blogosferei craiovene

Joi, 8 ianuarie, am avut plăcerea și onoarea de a fi invitat alături de Damian Irimiescu la emisiunea Vocile Olteniei, moderată de către domnul Mihai Firică (Digi24 Craiova). Emisiunea a avut două subiecte principale de discuție:

  • carierele în IT, o șansă pentru tineri
  • proiectele blogosferei craiovene pentru anul 2015
În prima parte am vorbit despre eforturile firmelor de IT din Craiova de a angaja tineri absolvenți și programele de training oferite de acestea studenților, precum și despre lipsa unui parc tehnologic, în ciuda eforturilor depuse pînă acum, cum bine a subliniat într-o intervenție telefonică domnul Gabriel Vlăduț, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

În partea a doua a emisiunii am făcut o mică recapitulare a activității blogosferice din 2014, începând cu implicarea bloggerilor în promovarea Craiovei în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeana în 2021, aducerea bloggerului american Anil Polat la Craiova în urma câștigării competiției „Best City to Travel 2014” și terminînd, printe altele, cu colaborarea cu Centrul Cultural Polonez din Craiova.






Mergând pe același trend, am prezentat succint câteva dintre proiectele propuse de către colegii din blogosferă și selectate pentru 2015:
  • realizarea unei expoziții de fotografie cu tematica: „De ce iubesc Craiova”
  • lansare de carte „Balsam pentru suflet” scrisă de colega noastră Ianolia, căreia îi urăm de pe acum mult succes
  • Craiova în imagini” - site de prezentare a principalelor atracții turistice și  evenimente din Craiova 
  • Canapeaua blogosferică” - proiect de promovare a orașului Craiova prin invitarea și găzduirea unor bloggeri din alte regiuni ale țării
  • alte proiecte de natură civică, socială și caritabilă
După cum bine a punctat colegul nostru Daniel Botea într-o intervenție telefonică, vom avea nevoie de o bună colaborare cu instituțiile și autoritățile statului.
Emisiunea o puteți urmări integral pe site-ul Digi24, aici.
         

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru emisiune! V-am soptit la final sa ziceti ca principalul rezultat al participarilor la Craiova Blog Meet a fost ca participantii fara blog au devenit intre timp bloggeri: Andrei, Mirela si sper sa mai urmeze :) Spor!

    RăspundețiȘtergere