luni, 26 ianuarie 2015

Ce-a căutat lumea pe Google în 2014

Ce-a căutat lumea pe Google în 2014
sursă foto: google.com
Cei de la Google au realizat un impresionant set de statistici pe baza căutărilor efectuate prin intermediul celebrului motor de căutare pe internet. Astfel, sportul a triumfat în topul căutărilor anului 2014 datorită Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi, a celor mai populari campioni din fotbal, tenis și formula 1.

Lumea a mai dorit să afle ce este Ebola, unde s-a prăbușit avionul malayezian MH370, despre conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu. Filmele și actorii au ocupat de asemenea un loc de cinste prin intermediul laureaților la Oscar.
Oamenii au mai fost pasionați și de tehnologie, în special de cea a dispozitivelor mobile și a diverselor gadget-uri, în special cele pentru fitness, de drone și de camere GoPro.
Însă nu au fost numai momente vesele, lumea s-a întristat la trecerea în nefiiință a marelui actor Robin Williams, un actor foarte iubit de public, după cum arată numărul de căutări. „Trăiți clipa. Profitați de fiecare zi oameni buni. Faceți-vă viețile extraordinare.” La o zi după moartea lui Robin Williams, numărul căutărilor pentru aceste cuvinte celebre din filmul Dead Poets Society a fost de 6 ori mai mare. În 2014, pentru el s-a înregistrat cea mai mare creștere a volumului de căutare pentru o persoană. Iar lângă el, l-aș adaugă și pe îndrăgitul cântăreț, Joe Cocker.
sursă foto:google.com
Toată dragostea asta pentru diverse lucruri și diverse personaje trece însă prin stomac. Și asta s-a reflectat prin numărul de căutari legate de mâncare, de prepararea ei și de ingredientele conținute. Suntem ceea ce căutăm. De la verdețuri până la deserturi dulci, am spus câte ceva despre noi prin mâncarea de care ne-am interesat.
A fost un an al selfie-urilor, în care și fetele și băieții s-au străduit să arate foarte bine, a fost un an al solidarității, an în care ne-am turnat toți gheață în cap și am aflat ce înseamnă ALS. Dar cel mai important, zic eu, am aflat cum putem face ca anumite lucruri miracole să se întâmple.
Jocurile pe calculator și pe consolă au ocupat și ele o cotă bună din volumul de căutări, iar dintre serialele TV,  Game of Thrones și Walking Dead s-au bucurat de un succes mondial uriaș, însă epopeea fantastică a învins thrillerul cu zombie ca număr de căutări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu