luni, 8 decembrie 2014

De Crăciun, fii mai bun, fii adevărat, spune da, nu spune nu la...

...la ShoeBox 2014. „Ce este ShoeBox?” mă veți întreba. ShoeBox este o campanie umanitară menită să aducă puțină bucurie copiilor din familiile foarte nevoiașe, acum în prag de sărbători. Rețeta este în general destul de simplă, se ia o cutie de pantofi și se umple cu diverse lucruri și lucrușoare ce pot lumina fața unui copil și îi pot aduce zâmbetul pe buze. Pe plan local (Craiova) campania este suținută de către asociația Rotaract Craiova, iar în țară de multe alte asociații și companii. Dacă vrei să dai o mână de ajutor și să te implici în proiect, iată ce trebuie să știi:
ShoeBox 2014
sursă foto: ShoeBox.ro


De ce ai nevoie?
  • o cutie goală de pantofi (corpul și capacul)
  • hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Craciun/Sărbatori de iarnă.
  • cutter/foarfecă
  • timp și/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești
  • răbdare …:)
Ce punem în cutii?
“Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă și poti dărui. Ai mai jos câteva sugestii:
ShoeBox 2014 Craiova
  • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
  • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
  • jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului
  • produse de igiena personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș
  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor)
  • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
  • poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă. Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric)
  • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor
Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă).”
Când veți aduceți cadourile, nu lipiți capacele, le vom lipi împreună la fața locului, atunci când punem și etichetele speciale cu vârsta copilului. Totodată, avem și un formular în care vă puteți semna după ce predați cutia.

Unde ajung cadourile?

Anul trecut s-au donat cele 250 de cutii la: Centrul pentru copii cu handicap sever “Sf. Andrei”, Centrul de copii cu handicap (grav sau ușor) “Vis de copil”,  Complex primărie în regim de urgență (copii fară handicap), mai multe apartamente sociale, diferite familii sărace, dar și în comuna Vârvor (Dolj)
Anul acesta, în funcție de câte cadouri se primesc cadourile se vor duce atât în locurile în care s-a donat anul trecut, dar și la alte centre și familii sărace de pe raza județului Dolj.

Locația. Unde aduc cutia?

Professional Laser Dent , Bvd Carol I, Bloc J3, Ap2. Persoana de contact: Rares Cojocaru – 0753777081. Program Luni – Vineri 10:00- 14:00; 16:00-20:00.

Farmacia Big, parter complex Big, cartier Craiovița Nouă. Persoana de contact: Radu Ionescu 0726179780. Program Luni – Vineri 8:00 – 21:00, Sambata 8:00 – 16:00, Duminica 8:00 – 15:00.

Anabasis SRL, str Lamaitei, nr 27, in spatele blocului G2 din piața Baba Novac. Persoana de contact: Diana Pirga 0736835882. Program: Luni – Vineri 09.00 – 17.00.
                                                              
Perioada
Proiectul se deruleaza pe perioada 15 noiembrie-15 decembrie.

Mai multe detalii găsiți aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu