marți, 2 decembrie 2014

Cum scap de gheața de pe mașină?

Ieri dimineață și astăzi de dimineață m-am confruntat cu o mare problemă: un strat consistent de gheață s-a așezat peste mașina mea și nici măcar ușile nu le-am putut deschide. Cum taxiul și/sau autobuzul și/sau mersul pe jos nu reprezentau opțiuni viabile, m-am gandit să folosesc următoarele variante:
- o rangă, numai ca am realizat că nu am Maybach
- pârlitorul de porci, ăla cu flacără, alimentat la butelie, însă era mama-soacră cu sarmalele pe foc și nu puteam să o las fără butelie
- să bag mașina în cuptorul cu microunde și să-l setez pe dezghețare, numai că nu am găsit un cuptor cu microunde așa mare
- feonul de uscat părul, dar am realizat că nu am un prelungitor de curent atât de lung și nici un feon așa de mare, ca să fie eficient precum turbinele alea de bagă aer cald prin cluburi
- sare, am găsit totuși prea puțină în solniță, că la noi în casă nu prea se mănâncă sărat
- drujba lui tata-socru, însă mi-a fost teamă că nu am precizie suficientă și zgârii vopseaua


Soluția a venit de pe Google până la urmă, de la Einszett România, sub forma unui spray de dezghețat - 1Z Einszett De-Icer Spray. Vă citez din descrierea produsului:

Spray dezghețare Einszett
Spray dezghețare Einszett
- dezgheață rapid parbrizele și ștergătoarele înghețate 
- ajută la îndepărtarea gheții de pe parbriz prin râcâire
- conține aditivi speciali contra re-înghețării

- conferă vizibilitate clară, prin prevenirea filmării care provoacă efectul de orbire periculoasă
- bun și pentru farurile din plastic

- nu afectează vopseaua, cromul, plasticul sau cauciucul din tapiterie
-nu conține amoniac sau metanol sau alte substante toxice, nu conține silicon
Ce să vă spun, am rezolvat foarte repede problema folosind acest spray. Nu am stat cu ochii pe ceas însă spray-ul și-a făcut bine treaba. Deh, made in Germany, nu chinezărie.
Lichid parbriz anti-inghet Einszett
Lichid parbriz anti-inghet Einszett
Tot la ei pe site am găsit și un lichid de parbriz foarte bun - 1Z Anti-Frost Plus Concentrate. Este un lichid de parbriz,  de iarnă, anti-îngheț, foarte concentrat. Nu pătează vopseaua, sticla, plasticul și nu atacă lamelele de cauciuc. Conține 100% alcool pur natural, nu conține substanțe toxice gen metanol sau amoniac. Este rezistent la -90 grade Celsius, în stare pură  sau  poate fi folosit în următoarele combinații:
- 1 litru soluție + 1 litru de apă pentru rezistență la -34 grade Celsius;
- 1 litru soluție + 2 litri de apă pentru rezistență la -20 grade Celsius;
- 1 litru soluție + 3 litri de apă pentru rezistență la -15 grade Celsius;
Acest lichid de parbriz este mult mai bun decât unele produsele tradiționale aflate pe piața care spun că sunt eficiente la -30 de grade Celsius, dar pe la -3, -4 dau chix. Tot în Germănica e fabricat și ăsta.
Pentru protecția chederelor la îngheț sau la temperaturi înalte este bine să facem un tratament 
Solutie tratament chedere Einszett
Solutie tratament chedere Einszett
cu Einszett Gummi Pflege Stift. Astfel vom putea intra mai ușor și mai repede în mașină ca să pornim sistemul climatronic de dezghețare și dezaburire și nu va trebui să apelăm la soluțiile radicale enumerate la începutul articolului :). Totuși vă urez o iarnă cât mai ușoară, fără temperaturi prea scăzute și cu drumuri dezăpezite. (Sursă foto:  http://store.1-z.ro)









P.S (sau Later Edit, cum vreți să-i spuneți):
Mi-a recomandat cineva să încerc cu apă fiartă, evident nu aveam cum să fierb apa, pentru că avea mama-soacră sarmalele pe aragaz. Și în plus, nu vreau să pățesc ce a pățit următorul:
Apă fiartă pe parbriz
Apă fiartă pe parbriz


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu