vineri, 9 mai 2014

Craiova, într-o nouă bătălie pentru titlul de Orașul Reciclării

Craiova, orasul reciclarii

Zice lumea că e bine să reciclezi. Și dacă o faci, să o faci cât mai selectiv. Te întrebi de ce? Păi uite, pe lângă motivele clasice gen salvezi delfinii din mări și oceane, salvezi nu știu câți arbori de la tăiere și pe lângă treaba asta mai salvezi și încă o gamadă de specii de păsări care vor avea unde să-și facă un cuib, etc., etc., pe lângă aceste motive îți mai dau eu unul: poți ajuta orașul tău să câștige o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.
zona eco wi-fi

Chestia asta cu reciclarea selectivă o făceam și pe vremea lui nea Nicu, vă aduceți aminte? Colectam maculatură, sticle, borcane, chiar și plante medicinale. Mai nou, au apărut tot felul de recipiente din metal și plastic care pot fi de asemenea reciclate (pet-uri și cutii de suc, spray-uri, etc.). Știu că nu se face primăvară doar cu o singură floare, dar treaba asta cu colectarea selectivă se aseamănă un pic cu furnica din bancul cu elefantul și hipopotamul, când cei doi s-au ciocnit și furnica se ducea să doneze sânge. Evident, aportul unei singure furnici e nesemnificativ, dar aportul a câtorva sute de mii de furnici poate să însemne ceva.
La fel este și cu colectarea selectivă, dacă toți locuitorii unui oraș încep să colecteze selectiv, atunci vom începe cu adevărat  să câștigăm lupta pentru un mediu mai curat, pentru un oraș mai curat, pentru sănătatea noastră. 
Anul acesta, Eco-Rom Ambalaje continuă competiția numită „Orașul Reciclării” în care Craiova și alte 31 de orașe sunt înscrise. Scopul acestei competiții este de a dezvolta sistemele locale de colectare separată. 
Cum putem susține orașul nostru în această competiție? Simplu, colectând selectiv, atât la serviciu, cât și acasă. Folosiți contaiere separate pentru: 
  • deșeuri din hârtie (albastru)
  • deșeuri din sticlă (verde)
  • deșeuri din plastic și metal (galben)
Craiova colecteaza selectiv

Și dacă tot ne-am luptat online să facem Craiova „the best city to visit”, haideți să realizăm treaba asta și offline. Protejarea mediului înconjurător nu trebuie să fie o opțiune, ci un principiu de viață. 
Și ca să fie treaba treabă, organizăm și un mic concurs, astfel: trimite-ne o poză (sau mai multe) pe adresa de email zicelumeab[at]gmail.com  prin care să ne arăți cum colectezi tu selectiv, acasă sau la serviciu și poți câștiga unul din următoarele premii:
  • 10 like-uri reale de la mine și de la colegii mei din blogosferă la orice poză sau status vrei tu, atâta timp cât acesta este unul decent, pe facebook, evident
  • un link aici în blogroll
  • un advertorial gratuit (doar pentru companii)
Premiile se vor acorda în urma unei tragerii la sorți pe data de 4 iunie 2014. Pozele  primite vor fi publicate în continuarea acestui articol. 

(Acest articol este înscris în Campionatul Național de Blogging organizat de Blogal Initiative)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu