miercuri, 21 mai 2014

Ajutoare pentru Serbia și Bosnia și Herzegovina

ajutoare pentru Serbia si Bosnia
sursă foto: facebook.com/filarmoltenia
Zice lumea că pe la vecinii noștri sârbi și bosnieci a trecut Noe cu al lui potop. A plouat peste ei în trei zile cam cât ar fi plouat de obicei în trei luni. Imagini cu inundațiile le găsiți aici. Mă gândesc cum ar fi fost dacă noi ne-am afla în locul lor, mă gândesc că acolo se află copii și bătrâni, oameni care și-au pierdut casele și agoniseala de o viață. Mă gândesc cum toată lumea ne îndeamnă să ieșim la vot, ca să fim europeni. Dar înainte de a fi europeni suntem balcanici. Și adevăratul vot, care ne-ar face cu adevărat europeni, ar însemna să dăm o mână de ajutor.
De aceea susțin inițiativa Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” și a Filarmonicii Oltenia din Craiova de a strânge ajutoare pentru vecinii din Serbia și Bosnia și Herzegovina.  Acestea pot fi depuse la poarta instituției, de luni până vineri, între orele 08:00 - 19:00. Vecinii noștri au nevoie stringentă de apă potabilă, conserve, alimente neperisabile, lapte praf, obiecte de igienă, pături, saltele, haine etc. Cred că cea mai mare problemă este cea legată de apa potabilă și de alimente, deci astea două ar trebui să fie prioritare.
Așa că dacă zilele acestea mergeți la cumpărături la supermarket, poate vă aduceți aminte să luați și un bidon de apă plată în plus și să-l lăsați fie la Teatrul Colibri (Calea Bucureşti, nr. 56 în fiecare zi de la ora 09.00 până la 17.00), fie la Filarmonica Oltenia (Calea Unirii, nr. 16, de luni până vineri, între orele 08:00 - 19:00). Nu fiți comozi, puteți salva o viață!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu