duminică, 2 martie 2014

Craiova, Capitală Culturală Europeană în 2021

Craiova Capitala Culturala Europeana 2021
Zice lumea(aici și aici și aici) că în orașul nostru va crește accesul la cultură, numărul de evenimente cultural-artistice, precum și calitatea acestora.
Într-adevăr, joi am fost prezent la o întâlnire a blogger-ilor craioveni cu domnul Vlad Drăgulescu, președintele Asociației "Craiova Capitală Culturală Europeană 2021". Acesta ne-a prezentat succint o serie de proiecte și evenimente culturale ce vor avea loc in perioada următoare în Craiova, dar și o parte din planul pe termen lung  (2016, 2021, 2030) legat de aceste activități.
De la domnul Drăgulescu am mai aflat că primul proiect este unul de teatru comunitar și va începe în această lună. De asemenea, majoritatea evenimentelor culturale au la bază împărțirea orașului in 11 micro-centre culturale repartizate pe zone geografice corespunzătoare orașului, gen Brestei - Cernele, Craiovița Nouă, Sărari - Valea Roșie, Rovine, etc. (sincer, nu le știu pe toate acum, dar le voi afla în curând). Ca și organizare se va miza destul de mult pe acțiuni de voluntariat, dar se va încerca și obținerea de fonduri pentru fiecare eveniment prin colaborări cu mediul economic și de afaceri.
Ca și colegii mei bloggeri, nu vom intra acum în amănunte, ci vom încerca să popularizam aceste evenimente culturale pe măsură ce se vor apropia și vom încerca să vă ținem la curent cu toate detaliile. O serie de astfel de evenimente au avut deja loc (Festivalul Antic Pelendava,  Festivalul Haiducilor, etc.) și vor avea loc în continuare, anual.
O să prezint și lista cu participanții, preluată tot de la Daniel:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu