luni, 1 decembrie 2014

La Multi Ani Romania !

Blogerii in vizita la Centrul Cultural Polonez
Astăzi a fost Ziua Națională a României și din motive personale nu am reușit să ajung la parada militară din  centrul orașului, însă am reușit să mă alătur unui blog-meet ad-hoc la Centrul Cultural Polonez. Asta după ce m-am chinuit o oră să înlătur un strat de 3-4 mm de gheață de pe mașină. Lăsând la o parte micile inconveniențe, m-am reunit cu grupul blogosferic ce a participat la evenimentele din centrul orașului dedicate Zilei Naționale în jurul orei 13:00 la Centrul Cultural Polonez situat în incinta Bibliotecii Universității Craiova din cartierul Lăpuș, lângă Căminul studențesc nr.10.Blogerii in vizita la Centrul Cultural Polonez
sursă foto: FB/Daniel Botea
Aici ne-au întâmpinat Magdalena Filary (din Poznan City), coordonatoarea instituției și Alina Văduva (din Craiova City), cea mai eminentă studentă de la cursurile de limbă polonă (sau poloneză, nu știu exact cum e corect) și după ce am trecut de faza de introduceri și prezentări, am trecut la sărbătorirea evenimentului cu fasole cu ciolan afumat și murături (de la Cratița bunicii), vodca poloneză originală  și vin românesc natural.
Blogerii in vizita la Centrul Cultural Polonez
sursă foto: FB/Daniel Botea
Aici am aflat că Centrul Cultural Polonez din Craiova se apropie de un an de la înființarea sa și aici au loc tot felul de evenimente interesante deschise publicului larg, menite să promoveze limba și cultura polone(ze). Ca exemplu pot da un eveniment ce va avea loc pe data de 4 decembrie, și anume seara filmului polonez, unde va rula proiecția filmului polonez  „Ida” în regia lui Paweł Pawlikowski cu subtitrare în limba română.
Blogerii in vizita la Centrul Cultural Polonez
sursă foto: FB/Daniel Botea
Pe mai departe, sperăm să realizăm o bună colaborare între Centrul Cultural Polonez și bloggerii craioveni, colaborare ce poate se va concretiza printr-o vizită în Polonia și realizarea unui vernisaj foto al bloggerilor olteni ce va avea ca temă cele mai frumoase locuri de vizitat din Polonia.
Mă bucur, de asemenea, că Iulian Fira s-a alăturat grupului nostru blogosferic și îl așteptăm de asemenea și la  următoarele blog-meet-uri.
Blogerii in vizita la Centrul Cultural Polonez
sursă foto: FB/Daniel Botea
La acest eveniment au participat următorii (în ordinea numerelor de pe tricou, de la stânga la dreapta):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu