marți, 19 mai 2015

Natura nu are nevoie de oameni, oamenii au nevoie de natură

Zice lumea că Julia Roberts, Harrison Ford, Kevin Spacey, Edward Norton, Penélope Cruz, Robert Redford,  Ian Somerhalder și Lupita Nyong'o își unesc forțele pentru a da voce naturii într-o campanie inițiată de Conservation International, o asociație non-guvernamentală ecologistă ce reunește peste 900 de voluntari din peste 30 de țări.
Aceștia doresc să atragă atenție asupra faptului că, la nivel global, secătuim Pământul de resursele regenerabile și necesare vieții oamenilor, ceea ce în viitorul nu foarte îndepărtat poate duce la dispariția noastră ca specie. Noi oamenii, luăm de la natură mai mult decât putem oferi și, de cele mai multe ori, mai mult decât este necesar, slăbind constant abilitatea planetei de a furniza aerul proaspăt, apa potabilă și hrana de care depindem. Cu alte cuvinte, creăm o situație de criză.
Această criză poate fi stopată, însă e nevoie de idei geniale și de soluții și mai geniale. Avem nevoie de natură și trebuie să o protejăm.

marți, 5 mai 2015

„De trăit, de văzut, de povestit”


...este un motto sub care se dorește unificarea tuturor evenimentelor culturale din Craiova în scopul participării orașului în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Nu-mi dau seama dacă acest motto sună atât de pompos, însă de trăit, am trăit, de văzut, am văzut cât am putut, mult mai puțin decât mi-am propus, dar despre acest puțin vreau să vă povestesc.
Craiova Capitală Culturală Europeană
Sursă foto: craiovaculturala.ro