miercuri, 26 martie 2014

...că în Craiova se "biciclește"

actiune biciclete Craiova
Zice lumea că sâmbătă, 29 martie, de la ora 15:00 se dă marșul la o plimbare cu bicicletele prin oraș pe un traseu de 18 km. Sunt invitați toți pasionații de ciclism iar scopul acestei acțiuni este de a atrage atenția participanților la  trafic asupra securitații bicicliștilor și de a promova utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare cu efect asupra reducerii poluării urbane.
Acțiunea este susținută de catre JCI Craiova , Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova si Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Comitet local Craiova in colaborare cu Primăria Craiova. Evenimentul face parte din seria de actiuni dedicate campaniei Earth Hour Craiova 2014.
Acţiunea constă într-o plimbare paşnică pe biciclete, cu plecare din fața Primăriei Craiova, de la statuia Domnitorului Al. I. Cuza, având următorul traseu: Primărie, str. A.I. Cuza, , str. Popa Sapca, Colegiul Carol, str. Mihai Viteazu, str. Bibescu, str. Brestei, până la Tribunal, str. Iancu Jianu, bld Nicolae Titulescu pana la Casa Tinerentului, str. Maria Tanase, str. Brestei, str Raului, bld Stirbei Voda pana la Parcul Tineretului, retur bld. Stirbei Voda, Ciuperca, bld. 1 Mai pana la Parcul Nicolae Romanescu, str. Calea Unirii, str. Al. Macedonski, str Aries, str. Calea Bucuresti, str. Calea Unirii, str. A.I.Cuza, Primarie.
Pentru a participa la eveniment, puteți confirma, de asemenea, aici.

luni, 24 martie 2014

...a fost Craiova Blog Meet de Martie

Craiova Blog Meet - martie 2014
Zice lumea că a fost Craiova Blog Meet, o întâlnire de socializare a bloggerilor din Craiova, la care, evident, mi-am adus și eu contribuția. Atmosfera a fost cea obișnuită, am fost mai mulți ca de obicei, după cum bine a punctat și Daniel, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să reprezinte un succes pentru dezvoltarea blogosferei craiovene. Aici am avut plăcerea să îi cunosc pe Nicky și Vera, doi bloggeri pasionați de turism, dar și pe nou-venitele Marina, Stefy, Madalina și Ani. De asemenea, l-am revăzut și pe Geordan care a venit cu a lui surioară, Luci. (Încă o dată, mulțumiri pentru tortul de data trecută mamei lui Geordan).
La acest blog meet am discutat despre propunerea Madalinei de a promova echipele de volei (feminin și masculin) ale Craiovei pentru meciurile din week-endul care urmează și am făcut planuri de mobilizare pentru competiția online Foxnomad Best City To Visit 2014 organizată de bloggerul foXnoMad.
De asemenea, am votat pentru înființarea unei asociații a bloggerilor olteni, care are ca obiective o mai bună socializare și comunicare între membrii acestui grup, precum și susţinerea activităţilor comunităţilor locale și regionale, în principal în mediul virtual, dar și offline. O să revin în curând cu mai multe detalii.
Apoi am continuat cu tradiționala competiție de bowling, delectându-ne cu pizza, bere, cola sau apă plată, după preferințe.
Pozele le puteți vedea aici. Iată și lista completă de participanți (via Daniel):

joi, 20 martie 2014

...că există și altfel de români

evil DUCK jokes a publicat acum câteva zile un clip pe YouTube care arată și o altă față a românilor, nu doar cea creată de cei care se duc în occident la furat și la cerșit.
Astfel, un individ deghizat într-o persoană ”nevăzătoare” având în dotare ochelari negri și baston specific, apeleză la oamenii de pe stradă pentru a-l ajuta să-și găsească portofelul sau drumul spre casă.
Ce-a ieșit, nu poate să ne facă decât mândri și să ne aducă o rază de speranță că lucrurile se pot schimba în România:

Mat în două mutări

Albul mută și câștigă.

duminică, 16 martie 2014

25 de ani de Internet

Pe 12 martie s-au  împlinit 25 de ani de când Tim Berners-Lee și colegii săi de la institutul CERN din Geneva au pus bazele World Wide Web-ului (www) fără de care dezvoltarea fantastică a Internetului din prezent nu ar fi fost posibilă.

Acum, spune Berners-Lee, este mare nevoie de o Magna Carta, o constituție a Internetului la nivel global care să stabilească și să garanteze un set clar de valori legate de deschidere si de neutralitate.
25 de ani de Internet

"E timpul să luăm în comun o decizie importantă. În fața noastră sunt două drumuri. Pe care dintre ele o vom apuca? Vom continua pe drumul de acum, permițând guvernului să aibă tot mai mult control și să ne supravegheze din ce în ce mai intens? Sau vom merge pe stabilirea unui set de valori, ceva în stilul unei Magna Carta pentru întreg www-ul?", se întreabă el, adăugând că Internetul e atât de important în viețile noastre, încât trebuie pus la nivel de egalitate cu drepturile omului.

De asemenea, Sir Tim Berners-Lee a mai punctat următoarele lucuri despre Internet:
”A generat miliarde de dolari de creștere economică.
A transformat datele în aurul secolului 21.
A declanșat inovația în educație și sănătate, diminuând granițele sociale si geografice.
A revoluționat mass-media.
A forțat reinventarea politicii în multe țări, permițând un dialog constant în dublu sens, între reglementatori și reglementați.
Sunt câteva principii care îi permit Internetului, ca platformă, să susțină o asemenea creștere. Prin proiectare, Internetul este universal, gratuit, deschis și descentralizat. Mii de oameni au lucrat împreună, ca să construiască Internetul inițial într-un spirit de colaborare extraordinar și non-rațional.
Alte zeci de mii au inventat aplicațiile și serviciile care l-au facut atât de folositor pentru noi în prezent.
Încă mai este loc ca fiecare dintre noi să creeze ceva nou pe și prin Internet.
Este pentru toata lumea.
Noi trebuie să continuăm să-i apăram principiile esențiale, dar să abordăm și câteva modificări cheie. Să numesc doar trei:
  • Cum conectăm la Internet cele două treimi de oameni de pe planetă care încă nu acces la el?
  • Cine are dreptul să adune și să folosească datele personale? În ce scop și cu ce reguli?
  • Cum am putea crea o arhitectură deschisă cu o performanță ridicată, care să funcționeze pe orice dispozitiv, astfel încât să nu ne întoarcem la alternativele particulare?
Nu există răspunsuri simple la toate aceste întrebări, precum și la multe altele. Amintiți-vă totuși că Internetul a fost creat de noi toți, așa că noi toți putem, și ar trebui, să jucăm un rol în definirea viitorului său.

Așa că vă rog să vă implicați. 

Trimiteți un mesaj aniversar prin web, folosind #web25 de pe orice platforma de social media sau folosind acest site. Sustineți Fundația World Wide Web și campania Web We Want.

Implicați-vă alături de World Wide Web Consortium să concepem și să creăm standardele viitoare care să mențină Internetul drept o platformă cu influență în inovație, așa cum este deja.”



marți, 11 martie 2014

... că roboții au talent

Ne povestește una lume despre niște roboți care ar trebui sa joace fotbal. În schimb eu am vazut un robot care juca tenis de masă și o făcea al naibii de bine. Sincer, îmi doresc să am și eu unul cu care să mă antrenez, atunci când voi fi milionar (în valută forte, evident) sau poate chiar mai mulți. Adevărul este că robotul despre care vorbeam se numește Timo Boll. Îl puteți vedea în acțiune în reclama de mai jos:

joi, 6 martie 2014

11 spectacole de teatru comunitar în Craiova

Aociația "Craiova Capitală Culturală Europeana 2021" ne anunță că în perioada următoare vor avea loc 11 spectacole de teatru comunitar în Craiova, eveniment ce a fost prefațat pe blog acum o săptămână.
Teatru comunitar in Craiova

Teatrul comunitar este forma de teatru dedicat, pornind de la și realizat împreună cu o comunitate. Timp de trei luni de zile, participanții la proiect au explorat și documentat cele 11 zone ale Craiovei, pentru a cunoaște oameni, a aduna povești și istorii personale și pentru a descoperi – prin acțiuni și evenimente comunitare precum “Ziua Artei” – oferta educațional-culturală existentă în fiecare din zone în parte, dar mai ales ce se dorește a se întâmpla și dezvolta din acest punct de vedere pe viitor.

Din dorința de a valorifica potențialul cultural al tuturor cartierelor Craiovei și de a oferi o platformă de manifestare artistică oricărui locuitor al orașului, care și-ar dori să se exprime în acest fel, a luat naștere acest proiect. Proiectul își propune sa dea voce cartierului, să îl revigoreze din perspectivă culturală, să stârneasca întrebări, curiozități și mai mult decât atât, să aducă împreună oameni din același cartier care, voluntar, să-și dorescă să faca ceva pentru ei înșiși în cartierul lor, contribuind activ la formarea identității acestuia.

La inițiativa Asociației”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, orașul a fost împărțit in 11 zone de intervenție.

7-9 MARTIE

Vineri – 7 Martie – ora 16.30 – Liceul Traian Demetrescu (Lăpuș)
CAMI
cu Carmen VASILESCU, Simona CĂLIN, Ruxandra POPA,
coordonator – Simona CĂLIN

Sâmbătă – 8 Martie – ora 19.00 – Școala Nr. 14 (Bariera Vâlcii)

MACI
cu Marinela COVRIG și Petrișor DIAMANTU,
coordonator Petrișor DIAMANTU

Duminică – 9 Martie

ora 13.00 – Liceul de Artă Marin Sorescu (1 Mai)

ÎNȚEPAT!
cu Nicolae TURCITU, Antoaneta CÂRSTEA, Sever TUPANGIU, George ADRIAN, Claudiu MIHAIL
coordonator George ADRIAN

ora 15.00 – Teatrul Colibri (fost Club Electro / Sărari)

A FOST ODATĂ CA ȘI ACUM
cu Iuliana FIRAN, Adela NEDELCU, Baptiste Febvre
coordonatori Carmen Sârbu și Florin Paraschivu

ora 17.00 – Casa Tineretului (Severinului)

DOI PE-UN LOC
cu Andra PANAIT, Mirabela DINU, Mihai MIREA, Ana-Maria CRATIȚĂ
coordonator Ana-Maria CRATIȚĂ

Craiova European Cultural Capital 2021
Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul pornind de la oferta culturală a zonei și dorințele și propunerile de dezvoltare a acesteia.

În perioada 14 – 16 martie vor avea loc spectacole în celelalte șase microcentre, urmând ca la sfârșitul lunii, toate cele 11 spectacole de teatru comunitar să fie prezentate împreună, într-un Festival de Teatru Comunitar. Cooronatorii spectacolelor din perioada 14 – 16 martie sunt:
Ramona Drăgulescu, Claudia Nisipașu și Patricia Ionescu, Cătălin Vieru, Claudiu Mihail, Bogdan Vulpe, Ruxandra Popa.

Coordonatori proiect – Vlad Drăgulescu și Bogdan Georgescu

Pentru mai multe informații - 0745371739 Vlad Drăgulescu

IT SIX Global Services deschide două programe de internship

IT Six Web AcademyZice lumea că IT Six Global Services deschide două programe de internship, unul pentru cei care doresc să fie inițiați în tainele testării programelor informatice (QA), iar celălalt pentru pasionații de Web Development axat pe dezvoltarea cunoștințelor de JavaScript, CSS și HTML.

Dacă dorești să te înscrii în programul de Web Development trebuie să știi că acesta se întinde pe o perioadă cuprinsă între 15 aprilie și 30 mai, iar scopul acestui program este de a te ajuta să-ți dezvolți abilitățile practice și de muncă în echipă pentru a putea ajunge pe viitor la standardele proiectelor reale. Ca să fii acceptat în acest program trebuie să ai cunoștințe minime de JavaScript, CSS, HTML, să ai o disponibilitate de aproximativ 4 ore pe zi, ambiție și voință pentru a învăța multe lucuri noi.
Este, de asemenea posibil ca la sfârșitul acestui program de intrernship să fii angajat în cadrul companiei IT Six.
Pentru a te înscrie în acest program trebuie să trimiți un email la office[at]itsix.com cu CV-ul tău și cu mențiunea că aplici pentru IT Six Web Academy.

IT Six QA Academy
De asemenea, dacă dorești să te înscrii în programul de QA, acesta durează aproxim o lună, în perioada 30 martie-30 aprilie și scopul acestuia este de a te ajuta să înțelegi noțiunile de bază ale testării de aplicații software. Acesta ar putea fi primul tău pas către o carieră în Asigurarea Calității Programelor Software (Software Quality Assurance). La sfârșitul programului vei primi un certificat de absolvire formal al Academiei de QA IT Six, primul program academic de acest gen din Craiova. Pentru a te înscrie în acest program trebuie să trimiți un email la office[at]itsix.com cu CV-ul tău și cu mențiunea că aplici pentru IT Six QA Academy.
Pentru cei care nu știu, IT Six Global Services este o companie din Craiova ce dezvoltă aplicații software la comandă, având contracte cu clienți din întreaga lume (Germania, SUA, Marea Britanie, Norvegia, etc.)

duminică, 2 martie 2014

Craiova, Capitală Culturală Europeană în 2021

Craiova Capitala Culturala Europeana 2021
Zice lumea(aici și aici și aici) că în orașul nostru va crește accesul la cultură, numărul de evenimente cultural-artistice, precum și calitatea acestora.
Într-adevăr, joi am fost prezent la o întâlnire a blogger-ilor craioveni cu domnul Vlad Drăgulescu, președintele Asociației "Craiova Capitală Culturală Europeană 2021". Acesta ne-a prezentat succint o serie de proiecte și evenimente culturale ce vor avea loc in perioada următoare în Craiova, dar și o parte din planul pe termen lung  (2016, 2021, 2030) legat de aceste activități.
De la domnul Drăgulescu am mai aflat că primul proiect este unul de teatru comunitar și va începe în această lună. De asemenea, majoritatea evenimentelor culturale au la bază împărțirea orașului in 11 micro-centre culturale repartizate pe zone geografice corespunzătoare orașului, gen Brestei - Cernele, Craiovița Nouă, Sărari - Valea Roșie, Rovine, etc. (sincer, nu le știu pe toate acum, dar le voi afla în curând). Ca și organizare se va miza destul de mult pe acțiuni de voluntariat, dar se va încerca și obținerea de fonduri pentru fiecare eveniment prin colaborări cu mediul economic și de afaceri.
Ca și colegii mei bloggeri, nu vom intra acum în amănunte, ci vom încerca să popularizam aceste evenimente culturale pe măsură ce se vor apropia și vom încerca să vă ținem la curent cu toate detaliile. O serie de astfel de evenimente au avut deja loc (Festivalul Antic Pelendava,  Festivalul Haiducilor, etc.) și vor avea loc în continuare, anual.
O să prezint și lista cu participanții, preluată tot de la Daniel: